Tacksamhetsdagbok – ett måste i mitt liv

Tänk att en så enkel sak som att skriva tacksamhetsdagbok kan förgylla mitt liv så mycket! Anledningen till detta är att genom att jag väljer att sitta ner och fundera på allt bra som hänt under min dag så blir jag mer positivt inställd till livet, till vardagen till människorna runt omkring mig och inte minst till mig själv.

Varje kväll innan jag går och lägger mig tar jag några minuter och skriver ner vad jag är tacksam för. Jag delar upp det hela i 3 block.

  1. 3 saker jag är tacksam för idag – här skriver jag helt enkelt ner 3 saker som har hänt under dagen som jag är extra tacksam för. Det kan vara att jag fått en härlig kram från något av mina barn, att någon har ställt upp för mig på jobbet eller att J lagade en härlig middag.
  2. 3 saker jag har gjort bra idag – här skriver jag ner 3 saker som jag tycker att jag har gjort bra under dagen. Det kan vara att jag har ringt ett jobbigt samtal som jag skjutit upp länge, att jag har stått på mig i en situation där någon försökt köra över mig eller att jag har gjort något fint för mina barn.
  3. 3 saker jag kan göra annorlunda i morgon – här får jag en chans att reflektera över vad jag kan göra ännu bättre imorgon. Det kan handla om saker som att hoppa över kakorna på fikat, inte brusa upp så snabbt när mina barn är obstinata eller se till att göra alla saker som står på min att göra-lista för morgondagen.

Jag har till och från även sett till så att mina två äldsta barn skriver tacksamhetsdagbok och det har gjort underverk för dem, speciellt med dottern som är inne i en period där hon kan vara väldigt arg. Att fundera på och skriva ner vad hon är tacksam för och vad hon har gjort bra under dagen hjälper henne att skifta tankefokus och humör.

Så testa du med, kanske under en månad (eller börja med en vecka om det känns mer överkomligt), och se vad som händer. Jag lovar att du kommer se livet med mer positiva ögon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *