Om mig

Känner du dig energilös, ofokuserad, trött och deppig? Har du tappat bort dig själv och dina drömmar? Känner du att det är dags att börja gå din egen väg, men vet inte vart du ska börja eller vilken väg du ska ta? Då lider du antagligen av så kallad brainfog, eller hjärndimma som man kan översätta det till på svenska.

”Happy Brain” är en blogg som vill inspirera och utmana dig till att en gång för alla ta tag i ditt liv och få ordning på de kemiska obalanserna i din hjärna! Här får du inspiration och konkreta tips på hur du kan gå till väga, till att äntligen våga kliva ur din trygghetszon och förverkliga dina drömmar.

tänk annorlunda

Varför mår vi så dåligt egentligen?

Det finns ett antal byggstenar som måste till för att vi ska må bra.

  1. bra näring
  2. rörelse
  3. återhämtning
  4. socialt umgänge
  5. meningsfullhet

glad hjärna

Dessvärre är vi många som struntar i dessa viktiga byggstenar och istället gör precis tvärtom! Vi förser våra kroppar med näringsfattig mat (där en stor del av det vi stoppar i oss är direkt skadligt för oss), vi sitter mer och mer stilla, vi stressar och sover dåligt, vi blir mer och mer ensamma och isolerade och vi ser ingen mening i varken vårt arbete eller vår fritid. Hur kul låter det? Inte konstigt att vi mår dåligt!

Det finns hopp… det är aldrig för sent för en förändring

Det är faktiskt sant! Du kan börja rätta till din kemiska obalans redan idag! Se till att få i dig en varierad kost full med bra protein, bra fett och bra kolhydrater. Börja promenera, satsa på 10 000 steg om dagen! Boka in återhämtning i din kalender, egentid, en god bok, ett varmt bad. Bjud in dina vänner till trevliga middagar (i alla sin enkelhet), hitta människor att umgås med som har samma intressen som du. Börja lyssna inåt! Även du kan hitta en mening och glädje i detta liv, det är jag 100 % säker på! Längst där inne har du din skattkista med alla svar, det gäller bara att hitta den… och att våga öppna den.

 

Så började det

Våren 2009 blev jag diagnostiserad med elakartad aggressiv cancer i livmodern och det ställde hela mitt liv på sin spets. Nästan omedelbart började jag ifrågasätta om jag verkligen levde på mina egna villkor. Jag hade så många saker kvar som jag ville göra i mitt liv och jag förstod att det var dags att ta tag i dem nu på en gång, inte vänta till en annan dag, en annan vecka, en annan månad eller annat år… tiden jag har är nu och det är upp till mig att se till att göra det bästa med den tiden!

Jag har dock lärt mig att förändring tar tid och först 8 år senare startade jag bloggen I Dare Me, som numera heter Happy Brain. Det gjorde jag för att jag skulle ha en kreativ kanal att utrycka mig i men också för att sätta lite press på mig själv att faktiskt genomföra alla de saker som jag vill uppnå och för att inspirera andra till att våga göra detsamma.

 

Vem är jag?

Jag är en 3-barns mamma som älskar att vara ute, träna, skriva, hitta på saker med mina barn, fixa med hus och hem och framför allt lära mig nya saker och utmana mig själv. 2015 sade jag upp mig från ett välbetalt chefsjobb för att finna min egen väg. Jag är nu utbildad kostrådgivare hos Paleo Institute och yogainstruktör hos Axelsons Gymnastiska Institut. Hösten 2017 tog jag även steget och påbörjade en utbildning till Mental Tränare hos Skandinaviska Ledarhögkolan.

Jag har ett genuint intresse för hur vi kan påverka oss själva, både genom tankens kraft, genom kosten vi stoppar i oss och genom hur vi agerar. Varför är det så svårt att hålla sig till en bra vana? Vad är det som gör att jag inte vågar ta det där klivet ut ur min trygghetszon? Och varför klarar jag inte av att bara äta en chokladbit?

Jag hoppas att du kommer finna massor av inspiration och tips här på bloggen som leder till att du också börjar leva ditt liv på dina egna villkor och blir av med den där hjärndimman en gång för alla!