Ny kategori – Tisdagspepp

Tisdagar har alltid varit lite av en tråkdag för mig. Det sitter kvar sedan skoltiden då just tisdagen alltid var lång och bara innehöll en massa tråkiga teoretiska ämnen. Tisdagarna har alltid känts långa och dessutom är de placerade i början av veckan. På måndagen är man förhoppningsvis utvilad och peppad inför den nya veckan och alla nya möjligheter… på tisdagen har det lagt sig.

Därför tänkte jag köra igång med något som jag kallar tisdagspepp. Idén fick jag av Maria som driver ”Ladda om” då hon lade ut tisdagspepp på Instagram (du hittar henne som ”@ladda.om” på Instagram).

I mitt allra första tisdagspepp så vill jag tipsa om något som jag inte kan leva utan… yinyoga. Denna typ av yogaform är fantastisk! Man brukar säga att man vilar sig i form och det stämmer så till vida att alla positioner i stort sett görs liggande eller sittande. Man stannar också i varje position en längre tid, det vanligaste brukar vara mellan 1-3 minuter.

Känner du att du inte riktigt orkar ta tag i varken den fysiska träningen eller den mentala träningen så kan jag verkligen rekommendera yinyoga för dig! Här får du som sagt var vila dig i form samtidigt om du också utmanar och jobbar med din mentala hälsa. Det kan nämligen vara nog så utmanande att stanna i en position under 3 minuter!

Det finns massor av bra yinyoga-program att följa på Youtube om du söker där. Jag vill också tipsa om boken ”Vila dig i form” skriven av Magdalena Mecweld. Den boken var min första kontakt med yinyogan och jag älskar den fortfarande!


Bild lånad av Adlibris

Så känner du att du skulle vilja börja ta hand om dig själv lite extra, i form av fysisk träning, vila eller mental träning, så tycker jag verkligen att du ska pröva på yinyoga! Ge det ett par gånger så kommer du känna av effekterna i både kroppen och knoppen… jag lovar! 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *