När jag blir sugen på bröd…

glutenfritt bröd
Glutenfritt rödbetsbröd

En fråga jag får väldigt, väldigt ofta är vad man ska äta istället för en gammal hederlig smörgås om man vill undvika vetemjöl. Personligen tycker jag inte att det är svårt alls att ta bort bröd helt och hållet ur min kost, det finns så mycket annat gott att äta till både frukost och mellanmål.

Men visst händer det väl ändå att jag blir sugen på just bröd? Jo… jag erkänner, det händer ibland! Men när det väl händer så är det inte en vanlig limpa eller rostbröd från affären jag blir sugen på. Nej, jag blir istället sugen på hembakat varmt bröd med mycket nötter och frön i… mums! Denna typ av bröd är dock inget jag i sådant fall äter en vanlig vardag, nej, jag sparar det hellre till min cheatday (oftast lördagar).

Jag tänkte ändå dela med mig av ett recept som jag nyligen testat till helgens brödfrosseri, glutenfritt rödbetsbröd, samt ett recept när man är sugen på en macka men inte vill äta mjöl alls, en LCHF-fralla.

Jag använde mig av Lesscarbs recept på rödbetsbröd. Jag använde mig dock av färdigkokta rödbetor, då det var det som fanns hemma, och använde därför bara 4,5 dl vatten (de färdigkokta rödbetorna innehåller ju en del vatten i sig) plus att jag la till 1dl grovhackad mandel för att få lite extra crunch. Frallorna blev superbra och har godkänts av den kräsna dottern!

glutenfritt bröd


glutenfritt bröd

 

glutenfritt bröd
De blir så rosa och fina.

 

LCHF-frallan nedan brukar jag ta till när jag har tröttnat på mitt vanliga mellanmål. Snabbt, gott och enkelt!

Snabb LCHF-fralla

1 st


glutenfritt bröd

Ingredienser

• 1 ägg
• 1 dl mandelmjöl
• 1 msk kallt vatten
• lite kokosolja (med eller utan smak av kokos)

Gör så här

1. Vispa ihop ägg och mandelmjöl i en skål, jag brukar vispa med en gaffel.
2. Tillsätt vattnet och fortsätt vispa till en jämn smet.
3. Olja in en lite mindre skål med kokosoljan.
4. Häll över smeten i den oljade skålen.
5. Tillaga ”brödet” på 750W i mikrovågsugnen i 2 min.
6. Ta ut skålen och vänd upp ”brödet”.


glutenfritt bröd


glutenfritt bröd


glutenfritt bröd

Det tar max 5 minuter att göra denna fralla. Perfekt när man blir sugen på en brödskiva så där pang bom!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *