I förrgår gjorde jag min första giftfria beställning…

giftfritt

Som jag skrev både igår och härom veckan så ska vi börja jobba aktivt mot ett mer giftfritt hem som ett led i vårt projekt Happy Place.

Jag har under ett par dagar funderat över hur vi ska gå till väga. Vart ska vi börja? Vad känns viktigast? Det är lätt hänt att man blir lite överväldigad när man börjar sätta sig in i saker och ting. Nu har vi i alla fall bestämt oss för att börja i följande ordning:

Vår actionplan för ett giftfritt hem

  1. satsa på giftfri städning – dvs börja städa med endast ekologiska och naturliga produkter. Hittade en sådan fantastisk bra nybörjarguide till en giftfri städning hos Cecilia som driver bloggen Morotsliv så jag beslutade mig för att följa den i stort sett till punkt och pricka.
  2. plastbanta i köket – ersätta alla matlådor, plastredskap, plastpåsar och andra plastsaker i köket. Allt i köket befinner sig ju nära vår mat och maten stoppar vi ju i våra kroppar… alltså känns det väldigt viktigt att börja plastbanta här.
  3. satsa på giftfritt i badrummet – jag längtar efter att få byta ut alla krämer, tvålar, smink  och annat som man använder mot mer naturliga produkter. Jag har försökt mig på detta tidigare men då hittade jag inte riktigt rätt vad kommer till produkter som fungerar.

Ja, så ser den nuvarande planen ut. Ska bli så skönt att få detta gjort! Vi har sedan flera år tillbaka använt vatten, ättika och ett par droppar diskmedel som rengöringsspray istället för de ”vanliga” rengöringssprayerna man kan köpa i affären, men nu tar vi det ett steg längre. I förrgår gjorde jag min första beställning från Jordklok och den har redan levererats. Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *