Ett gemensamt roligt projekt… vad skulle det kunna vara?

roligt tillsammans

Vet ni vad jag har kommit på? Jag och Jan, min man, har inga roliga projekt tillsammans nu för tiden (förutom Projekt Happy Place då, men det är något helt annat). Ni vet nåt sånt där som man kan sitta och prata om långt in på småtimmarna. Nu när vi har tagit oss förbi familje- och husbyggefasen så har vi inte så mycket gemensamt längre. Kärleken, respekten och viljan till att umgås och ha kul finns där, men det roliga saknas.

Jag satte mig ner och pratade med Jan om det i helgen. Tillsammans funderade vi på vad vi skulle kunna hitta på. Hans första förslag på ett roligt projekt var att vi skulle köpa en gård och flytta till Jämtland. Den gick jag inte på… min man älskar nämligen att snickra och fixa med hus. Skulle vi ha en hel gård som han kunde pula med i tid och otid så skulle vårt förhållande fara åt pipsvängen fortare än fortast. Jag tror att vi måste lösa våra ”problem” innan en flytt överhuvudtaget skulle vara aktuell. Tur att han inte föreslog detta denna vecka för då hade jag väl blivit tvungen att svara ja 😉

Vad tycker vi är roligt på varsitt håll?

Mina största intressen är min träning och min blogg/mitt företag. Jag älskar det! Tyvärr delar Jan varken det ena eller det andra intresset. Tidigare i vårt förhållande så delade vi i alla fall träningen. Vi spelade innebandy ihop, sprang lopp och styrketränade här hemma. Jan har slutat helt med det. Jag har fortsatt och dessutom utvecklat mitt intresse.

roligt

Jan däremot älskar som sagt vara att fixa och trixa med hus och hem. Det var faktiskt också något som vi delade förut. Vi renoverade vår tidigare lägenhet ihop, byggde hus, fixade trädgård. Allt detta gjorde vi tillsammans och det var jättekul! Nu för tiden är jag däremot helt fed up på allt vad hus och hem heter. I alla fall när det kommer till att bygga nytt, renovera och köpa nya saker. Jag vill rensa, förenkla och förminska istället.

roligt
Jans senaste snickarprojekt resulterade i ett litet utekök gjort på spillvirke.
roligt
Han har till och med gjort blandaren själv av gamla rör och annat smått och gott

Går våra intressen att kombinera?

Såklart borde vi kunna kombinera våra intressen, men ska jag vara riktigt ärlig så ser jag hellre att vi hittar nåt helt nytt att göra tillsammans. Det är nog bara bra om han fortsätter med sitt snickrande och jag med min träning och att vi har det som våra egna hobbies. Det är viktigt med egentid också.

Vi får helt enkelt fundera vidare på detta då vi inte kom fram till något när vi pratade sist.

Har ni några tips på roliga saker som ni gör tillsammans med er äkta hälft?

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *